söndag 21 september 2008

Pralin

Hur tänkte han där?

Varje dag kan man läsa om det stundande presidentvalet i USA, och ja, det är spännande. Övriga världen verkar veta vad de tycker men i USA svänger det faktiskt fram och tillbaka, men det verkar ändå som om Palin-vågen har lagt sig och Obama återigen tagit ”ledningen”. För det är ändå lite som en tävling – och fula knep förekommer, självklart. Det ä klart att man gör allt för att få sin kandidat till presidentposten. Så man måste vara taktisk. Då är dock frågan, hur tänkte egentligen McCain när han valde Sarah Palin? Jag vet att det är ett tagsen, men det måste ändå diskuteras. Om man bortser från vad mina personliga åsikter om vissa av hennes åsikter är så kan man ändå ifrågasätta vissa saker.

1. Hennes 17-åriga dotter var gravid, utan att hon är gift. Riskfaktor på att det kommer ut= 9/10 Det är klart någon märker det förr eller senare – om man inte skickar henne till en avlägsen släkting och gömmer henne.
2. Hon var medlem i ett parti som ville göra Alaska självständigt. Riskfaktor = 10/10 DET ÄR KLART DET KOMMER UT! Sen måste nästan McCain vetat om det innan, eller…?

Okej, min lista var inte så lång, och betoningen är på det sista, men ändå Intressant val, speciellt eftersom McCain ifrågasätter Obamas erfarenhet. Om McCain skulle bli sjuk eller avlida (han fyllde ändå 72 för några veckor sedan) så skulle Palin stå där, med en erfarenhet av att ha varit guvenör i några få år. Skumt.

Men vi följer med spänning vad som händer – må bäste man vinna…

Inga kommentarer: