torsdag 12 november 2009

Inspiration

Idag var jag på en grymt intressant föredrag. Det var Martin Letzter som besökte Lund. Hade inte heller superkoll på vem han var för några veckor sen, men han och hans kompis Olof, har bestigit de högsta bergstopparna på varje kontinent och sen åkt skidor nerför. Hans kompis var den första i världen att åka telemark nedför Mt Everest. De var de första som åkte skidor ner för alla topparna. Och de var de yngsta svenskarna någonsin att bestiga Mt Everest.


Det var riktigt intressant att höra om hur det hade gått till när de besteg Mt Everest. Han berättade även om alla tankar man har, och att de ofta är dem som får en att ge upp - men har man en gång sagt en sak ska man göra det! Speciellt om man har gått ut med det i media. Även om inte jag tänker bestiga Mt Everest (kanske i ett senare skede ;) ), inte ens är lockad av det, var det han sa mycket intressant. Det handlar om att få saker gjorda, eller att uppnå sina drömmar. Det går. Allt löser sig.


De har i och för sig varit riktigt illa ute några gånger, de voltade med en jeep ute i den australienska outbacken och kvaddade sin bil, de har blivit arresterade några gånger, en av gångerna slog de ner polismästaren... Kanske inte det smartaste.


Men tydligen kan man nå sina drömmar. Alla säger det nu för tiden. Måste man bara komma på vad man verkligen vill. Och sen är det bara att göra det!

Inga kommentarer: