måndag 23 november 2009

Ondska

”Det finns ett namn för såna som du, det är ondska. Ondska i sin renaste form.”


Citatet är från filmen Ondskan. Vad som egentligen är ondska, i mina ögon i sin renaste form är att neka ensamkommande flyktingbarn boende och omhändertagande i Sverige. Barn som far illa är det värsta som finns. De här barnen har oftast sett hemskare saker än vad vi kan föreställa oss. Sett sina föräldrar bli skjutna, blivit utnyttjade sexuellt, levt i ständig skräck, arbetat som barnsoldater eller levt i flykt hela sitt liv. Vad det behöver är vård och ett tryggt hem.


Just nu pågår en mycket het debatt i frågan i kommunen Vellinge där man vägrade ta emot barnen. De gjorde bort sig fullständigt och har nu ändrat beslutet. Men i helgen var Sverigedemokraterna där och demonstrerade. I fredags natt var det någon som tände på en lövhög utanför ett boende för flyktingbarn. Varför gör man det? Det skrämmer dem. Är det kanske deras beslut att komma hit? Om de fick välja hade de antagligen varit kvar med sin familj i sitt hemland, men där är de i fara. Så att man skrämmer dem leder inte till någonting, förutom livrädda barn. Som är helt värnlösa och utlämnade i ett land utan någon de känner, där det är kallt och ingen talar deras språk.


Så låt barnen komma till oss och ta hand om dem. Den som ger sig på småbarn är inget annat än feg. Och fylld av ren ondska.

Inga kommentarer: